Waar ben je naar op zoek?

Bel me terug

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Laat je telefoonnummer achter, en ik bel je terug.

Wat kost een mediator?

Hoeveel kost een mediator?

Ik hanteer een uurtarief van € 165,- per uur exclusief 21% BTW, eventueel te verhogen met overige gemaakte kosten en reiskosten boven 50 km tegen € 0,25 per km. Er worden geen kantoorkosten in rekening gebracht en je ontvangt van mij een gespecificeerde declaratie.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Het eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend. In dit gesprek bekijken we met elkaar of het “klikt” en besluit je of je door mij de gesprekken wil laten begeleiden.Geschikte locatie. In beginsel kunnen de mediation gesprekken in iedere plaats en op iedere geschikte locatie plaatsvinden. In Lemmer beschikt ik over enkele geschikte locaties.

Gedeelde kosten

In vrijwel alle gevallen betalen beide partijen de helft van de kosten, maar het staat partijen natuurlijk vrij hiervan af te wijken. Bij arbeidskwesties neemt de werkgever vaak de kosten voor zijn/haar rekening. In sommige gevallen wordt mediation door de rechtsbijstandsverzekering vergoed. Check jouw polisvoorwaarden of kosten voor mediation worden gedekt.

Voordelen van mediation

Partijen blijven met elkaar in gesprek, vaak wordt het onderlinge contact hersteld of verbeterd. Partijen bepalen samen de uitkomst, een win-win situatie zonder verliezers. Mediation gaat snel, dikwijls is de kwestie binnen enkele weken opgelost. Het uurtarief van een mediator is belangrijk lager dan dat van een advocaat. In plaats van twee advocaten, volstaat één mediator voor beide partijen. 

Ontdek mijn diensten

Meer informatie

Frits Grijpstra heeft diverse bezoeklocaties in Lemmer. Een afspraak kan desgewenst ook op de door u gewenste locatie plaatsvinden. Maak een kennismakingsafspraak via het contactformulier.