Waar ben je naar op zoek?

Bel me terug

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Laat je telefoonnummer achter, en ik bel je terug.

Mediation voor Familieruzies: Herstel de Harmonie in je Familie

Welkom! Ik begrijp dat conflicten binnen familierelaties emotioneel en uitdagend kunnen zijn. Als ervaren mediator kan ik jullie begeleiden naar een vreedzame en constructieve oplossing van de kwestie.

De voordelen van mediation bij familieruzie

  • Herstel van relaties: Mediation biedt een kans om verstoorde familierelaties te herstellen en een gezonde communicatie te bevorderen. Als er kinderen bij betrokken zijn staan hun behoeften en belangen ook centraal. 
  • Vertrouwelijkheid: Het mediationproces is vertrouwelijk, waardoor u in een veilige omgeving kunt werken aan oplossingen zonder externe inmenging.
  • Kostenbesparend: In vergelijking met juridische procedures biedt mediation een kosteneffectievere en snellere oplossing voor familiekwesties.
familie ruzie opgelost mediation

Hoe kan mediation helpen?

Ik ben Frits Grijpstra en ik heb zelf veel gereisd, en ben veel onderweg geweest. Ik ben in heel uiteenlopende situaties verzeild geraakt en alle levenservaring die ik heb opgedaan, zet ik met liefde in om het verder helpen van andere mensen.

Het is mijn intentie als mediator om sturing te geven aan de gesprekken, de communicatie te herstellen en empathie te creëren. Daardoor kan het wederzijds vertrouwen herstellen. Ik ben onpartijdig en neutraal. Ik heb geen belang bij de uitkomst. Bij mediation gaat het om de wederzijdse belangen en ik ben de stuurman zodat niemand averij oploopt.  


Vrijblijvend kennismaken?
✔ Vrijblijvend en kosteloos
✔ Duidelijkheid over wat kan
✔ In de buurt en op korte termijn

 

Samen de mogelijkheden bespreken

Herstel de harmonie in uw familie en neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul het contactformulier in via onderstaande link, dan neem ik contact met je op. Liever even bellen? Dat kan ook: 06 20499659 

Kennismakingsgesprek

 

Veelgestelde vragen over mediation bij familiekwesties

Voor welke familiekwesties is mediation geschikt?

Mediation is geschikt voor verschillende familieruzies, zoals echtscheidingen, ouder-kind conflicten, erfeniskwesties, problemen tussen broers en zussen, en andere familiegeschillen. Het is belangrijk om te weten dat de mediator alleen kan helpen als beide partijen bereid zijn om samen te werken. 

Hoe verloopt het mediation proces?

Je kunt eerst contact met mij opnemen voor een vrijblijvende kennismaking. Hierin bespreken we jullie situatie en kan ik vertellen wat ik voor jullie kan betekenen. Vervolgens betrekken we de tweede partij erbij en plannen we de vervolgafspraken in. Als we samen tot een oplossing zijn gekomen regelen we indien nodig de juridische afhandeling met een akkoord van beide partijen. 

Hoelang duurt het proces met een mediator?

De duur van het mediationproces kan variëren, afhankelijk van de complexiteit van de ruzie en de bereidheid van de betrokkenen om samen te werken. Sommige kwesties kunnen binnen enkele sessies worden opgelost, terwijl andere meer tijd vergen. We streven ernaar om binnen enkele maanden een oplossing voor beide partijen te hebben gevonden. 

Hoeveel kost een mediatior?

De eerste kennismaking is vrijblijvend en gratis. Vervolgens kosten de vervolgafspraken € 165,- per uur exclusief 21% BTW. We bepalen samen hoeveel afspraken jullie ongeveer nodig zullen hebben. 


Edwin uit Lemmer:
"We hadden in de familie een conflict gekregen over de erfenis. Frits heeft dit op een professionele manier opgepakt om zo weer in gesprek te komen met elkaar. Nadat we elkaars belangen begrepen is er een goede oplossing gekomen. "

Vrijblijvend kennismaken om de mogelijkheden te bespreken? 

Je kunt me een berichtje sturen, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. 

Kennismakingsgesprek