Waar ben je naar op zoek?

Bel me terug

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Laat je telefoonnummer achter, en ik bel je terug.

Hoe werkt mediation?

Vertrouwen is de sleutel naar een succesvolle mediation. Hierom vindt er altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek plaats. Op grond van vertrouwen en het juiste gevoel kun je dan besluiten met mij het mediationproces te starten.

Van start

Allereerst wordt de mediation-overeenkomst besproken met daarin onder andere de drie V’’s die staan voor Vrijwilligheid, Vrijblijvendheid en Vertrouwelijkheid.

Dit betekent dat partijen, dus ook voor mij als mediator, op ieder moment kunnen besluiten om met de mediation te stoppen. Door het tekenen van de mediation-overeenkomst verklaren alle deelnemers om geheimhouding van alles dat tijdens de mediation wordt besproken. Weet dat ik als mediator neutraal en onpartijdig ben. Ik heb geen belang bij welke uitkomst dan ook en heb geen voorkeur voor één der partijen.

De gesprekken

In eerste instantie gaan partijen onder regie van mij als mediator met elkaar in gesprek met het doel de wederzijdse belangen helder te krijgen en te benoemen. Vervolgens kan hierover worden onderhandeld en kunnen er afspraken worden gemaakt. Eventueel kunnen gemaakte afspraken door een specialist worden getoetst of er wordt voldaan aan de wettelijke regels.

Overeenkomst

Wanneer partijen het eens zijn over de gemaakte afspraken worden deze vastgelegd in een zogenaamde vaststellingsovereenkomst die na ondertekening voor partijen bindend wordt.  Zo nodig kan de overeenkomst daarna bij de notaris een executoriale titel krijgen.

Win-win resultaat

Vrijwel in alle gevallen leidt mediation tot een win-win resultaat. Partijen zijn tevreden met de uitkomst die zij zelf hebben bereikt. Er zijn geen verliezers!

Meer informatie over mediation:

Kennismakingsgesprek inplannen? Overleggen over je situatie?

Ik help je graag! Vul het contactformulier in via onderstaande link, dan neem ik contact met je op. Liever even bellen? Dat kan ook:06 20499659 

Kennismakingsgesprek

Mijn diensten:

Meer informatie

Frits Grijpstra heeft diverse bezoeklocaties in Lemmer. Een afspraak kan desgewenst ook op de door u gewenste locatie plaatsvinden. Maak een kennismakingsafspraak via het contactformulier.