Waar ben je naar op zoek?

Bel me terug

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Laat je telefoonnummer achter, en ik bel je terug.

Mediation voor Echtscheiding: Een Vreedzame Oplossing voor je Scheiding

Welkom! Ik begrijp dat echtscheiding een emotioneel uitdagende periode kan zijn, en ik sta graag voor je klaar om je door dit proces te begeleiden met respect, empathie en professionaliteit.

De voordelen van mediation

  • Mediation is de beste keuze als je graag wilt dat de relatie met de andere partij wordt behouden, bijvoorbeeld als er kinderen in het spel zijn.
  • Bij mediation kun je zelf mee onderhandelen over de uitkomst.
  • Mediation is een goedkopere en snellere manier tot oplossing dan een procedure via de rechter. 
  • Mediation kan helpen bij het regelen van juridische én niet juridische onderwerpen. 
Vrouw alleen in bos - mediation echtscheiding

Hoe kan mediation helpen?

Ik ben Frits Grijpstra en ik heb zelf veel gereisd, en ben veel onderweg geweest. Ik ben in heel uiteenlopende situaties verzeild geraakt en alle levenservaring die ik heb opgedaan, zet ik met liefde in om het verder helpen van andere mensen.

Het is mijn intentie als mediator om sturing te geven aan de gesprekken, de communicatie te herstellen en empathie te creëren. Daardoor kan het wederzijds vertrouwen herstellen. Ik ben onpartijdig en neutraal. Ik heb geen belang bij de uitkomst. Bij mediation gaat het om de wederzijdse belangen en ik ben de stuurman zodat niemand averij oploopt.  


Vrijblijvend kennismaken?
✔ Vrijblijvend en kosteloos
✔ Duidelijkheid over wat kan
✔ In de buurt en op korte termijn

 

Samen de mogelijkheden bespreken

Kies voor een vreedzame echtscheiding en neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om de mogelijkheden te bespreken. Vul het contactformulier in via onderstaande link, dan neem ik contact met je op. Liever even bellen? Dat kan ook: 06 20499659 

Kennismakingsgesprek

 

Veelgestelde vragen over echtscheiding mediation

Hoe verloopt het mediation proces?

Je kunt eerst contact met mij opnemen voor een vrijblijvende kennismaking. Hierin bespreken we jullie situatie en kan ik vertellen wat ik voor jullie kan betekenen. Vervolgens betrekken we de tweede partij erbij en plannen we de vervolgafspraken in. Als we samen tot een oplossing zijn gekomen regelen we de juridische afhandeling met een akkoord van beide partijen. 

Hoelang duurt een scheidingsproces met een mediator?

Hoelang een scheiding met een mediator precies duurt, hangt af van de complexiteit van de situatie, de financiële situatie van de partijen en jullie wens. Het belangrijk om te weten dat de mediator alleen kan helpen als beide partijen bereid zijn om samen te werken. We streven ernaar om binnen enkele maanden een oplossing voor beide partijen te hebben gevonden. 

Hoeveel kost een echtscheiding mediatior?

De eerste kennismaking is vrijblijvend en gratis. Vervolgens kosten de vervolgafspraken € 165,- per uur exclusief 21% BTW. We bepalen samen hoeveel afspraken jullie ongeveer nodig zullen hebben. 


Dorien uit Heerenveen:
"Met de hulp en tact van Frits is een vechtscheiding voorkomen. Alles is nu goed geregeld en we zijn zelfs weer 'on speaking terms’."

Vrijblijvend kennismaken om de mogelijkheden te bespreken? 

Je kunt me een berichtje sturen, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. 

Kennismakingsgesprek