Waar ben je naar op zoek?

Bel me terug

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Laat je telefoonnummer achter, en ik bel je terug.

Problemen met de overheid

Het komt veel voor. Burgers die problemen hebben met de overheid. En dat kan op verschillende niveaus. Gemeentelijk, provinciaal, landelijk of met een semi overheidsinstelling. In geval dat verschil van mening of zelfs een conflict ontstaat, kennen alle overheden bezwaar- en beroepsprocedures die uiteindelijk uitmonden in een gang naar de bevoegde rechter. Doorgaans een lange, moeizame en daarmee kostbare rechtsgang, waarbij de burger zijn/haar lot in handen van een rechter legt en daarmee geen invloed meer heeft op het eindresultaat.

Hoe kan mediation helpen?

Mediation biedt andere mogelijkheden, sneller en voordeliger en met een resultaat waar beide partijen zich in kunnen vinden. Uiteraard moeten beide partijen bereid zijn mediation in te schakelen. Wanneer de communicatie wordt hersteld en enig begrip ontstaat voor de wederzijdse belangen, zijn de oplossingen vaak binnen handbereik. Daarnaast zijn er complexe problemen met grote groepen burgers die om een oplossing schreeuwen waarbij de overheid niet in staat blijkt tot een adequate aanpak. Denk bijvoorbeeld aan de kindertoeslagen affaire of de crisis rond de Groninger aardbevingsschade. Ook hierbij kunnen met mediation goede resultaten worden bereikt.

Gelet op de grootschaligheid van deze problemen is dan het inschakelen van een landelijk netwerk van Mfn mediators, zoals Cander Mediators, de juiste keuze.

Lees meer over de aangesloten beroepsorganisaties

Kennismakingsgesprek inplannen? Overleggen over je situatie?

Ik help je graag! Vul het contactformulier in via onderstaande link, dan neem ik contact met je op. Liever even bellen? Dat kan ook: 06 20499659 

Kennismakingsgesprek

Meer informatie

Frits Grijpstra heeft diverse bezoeklocaties in Lemmer. Een afspraak kan desgewenst ook op de door u gewenste locatie plaatsvinden. Maak een kennismakingsafspraak via het contactformulier.